Raapwerk

Raapwerk is het vlak en waterpas maken van muren en/of plafonds door middel van een dikke laag gipsmortel of cement gebonden specie. Raapwerk is eigenlijk niets meer dan een dikke laag pleister. Raapwerk wordt nog afgewerkt met een definitieve laag voor een mooi resultaat.

Wanneer wordt raapwerk toegepast

Raapwerk passen we toe om scheve of erg beschadigde muren weer recht te krijgen.

Hierdoor is het voor leveranciers van o.a. keukens en badkamers een strak resultaat op te leveren.  Maar ook het maken van rondingen in muren of togen wordt gedaan met raapwerk.

Raapwerk is belangrijk

Raapwerk wordt toegepast om muren recht te krijgen. Dit moet goed worden uitgevoerd voor een strak eindresultaat. Anders ontstaan er naden bij keukens of kasten die tegen de muur staan.

De dikte van raapwerk

Raapwerk is een dikke laag pleisterwerk, zoals eerder aangegeven. Er wordt gesproken over raapwerk als de dikte van de pleisterlaag ongeveer tussen de 6 millimeter en 5 centimeter is. Raapwerk kent een langere droogtijd dan ander stucwerk en kent ook een langere verwerkingstijd.

Raapwerk kent een droogtijd van ongeveer 1mm per dag.

Stucwerk afwerken Vincent Derksen

Contact

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk contact voor een project? Neem dan contact op via telefoon, e-mail of het contact formulier. 

★★★★★
9.5

Zeer tevreden over het werk dat Vincent heeft afgeleverd. Super strak en volledig waterpas. Daarnaast komt hij zijn afspraken na en staat altijd voor je klaar. Nooit meer een andere stucadoor.

D. Quere

★★★★★
10

Vincent heeft 2 klussen bij ons gedaan. Wanden in de woonkamer en keuken Super strak. Werkt schoon en netjes. Als iemand in onze kennisen kring een vakman zoekt, dan kunnen we Vincent aanbevelen. 

fam Roelofs

★★★★★
9.0

Prima vakman, komt zijn afspraken na. Prima resultaat. Volgende klus staat weer ingepland.

N. Akse